Hem       

Bandet  Kalender

Album      Bilder    Kontakt

Majornas 3dje Rote är:


Göran Berg: Gitarrer, Dobro, Mandolin, Sång

Lasse Gustafsson: Fiol, Durspel, Sång

Stefan Kirchhoff: Bas, Sång

Göran Premberg: Fiol, Sång

Thomas Sjöstrand: Slagverk, Sång

-Man frågar oss vad vi spelar för sorts musik och vi brukar säga att vi spelar "nån slags folkmusik"


Majornas 3dje Rote har i sin nuvarande form har funnits sen 1996 men startades egentligen redan 1977. Bandet fick sitt namn 1981 då en skylt i en portgång på Krukmakaregatan i stadsdelen Majorna i Göteborg uppmärksammades.På skylten stod att kvarteret låg i "Majornas 3dje Rote" (roteindelningen kommer från brandförsvaret och Majorna var indelat i fyra brandrotar). Alla i bandet bodde då i just detta kvarter och namnet var givet.

 

Från början var bandet ett rent folkmusikband med enbart instrumentala, oftast traditionella, låtar på repertoaren. Texterna kom in i bandet med Göran Premberg som satte text till flera av de traditionella melodierna. Texterna var ofta aktuella och engagerade men också med en omisskännlig humor. 

 

Gruppens musik har idag otvivelaktigt sina rötter kvar i den svenska folkmusiken, men med något vidgade vyer. Idag kan man säga att bandet spelar en  mix av brittisk, amerikansk och svensk folkmusik med egna, svenska texter. Melodierna är en blandning av egna och lånade. På repertoaren finns både låtar med en klar amerikansk cajun- prägel, låtar i "Dylan- anda", skotska reels och låtar i svensk folkmusik och vistradition.

 

 

.

Copyright @ All Rights Reserved